Dalamánky obsahují vysoké množství rozpustné i nerozpustné vlákniny a s přidáním proteinu skvěle dopomohou k lepšímu rozložení vstřebávání sacharidů a po delší čas zasytí. Pečivo vhodné při redukci váhy i diabetu. Pomazánka z avokáda a tuňáka se zeleninou pro doplnění kvalitních tuků a bílkovin.
Suroviny:
- 200 g žitného kvásku
- 100 g grahamové mouky
- 100 ml vody
- 2 vrchovaté lžíce psyllia Dr. Popova
- 50 g syrovátkového proteinu
- 1/2 balíčku sušeného droždí
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, chia semínka, slunečnice nebo kmín podle chuti
Do vody namočíme Psyllium Dr. Popova a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a lžící rozdělíme na šest dalamánků do formy. Po půl hodince nakynutí pečeme v troubě na 200°C cca 25 minut.
Děkujeme Táně za recept www.studiotana.cz


