Dalamánky s vlákninou a proteinem

Obchod |

Dalamánky obsahují vysoké množství rozpustné i nerozpustné vlákniny a s přidáním proteinu skvěle dopomohou k lepšímu rozložení vstřebávání sacharidů a po delší čas zasytí. Pečivo vhodné při redukci váhy i diabetu. Pomazánka z avokáda a tuňáka se zeleninou pro doplnění kvalitních tuků a bílkovin.

Suroviny:

  • 200 g žitného kvásku
  • 100 g grahamové mouky
  • 100 ml vody
  • 2 vrchovaté lžíce psyllia Dr. Popova
  • 50 g syrovátkového proteinu
  • 1/2 balíčku sušeného droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, chia semínka, slunečnice nebo kmín podle chuti

Do vody namočíme Psyllium Dr. Popova a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a lžící rozdělíme na šest dalamánků do formy. Po půl hodince nakynutí pečeme v troubě na 200°C cca 25 minut.

Děkujeme Táně za recept www.studiotana.cz

Sdílet článek