Božská grahamová bagetka

Obchod |

Bagetka je výborná i na chlebíčky, sladké nebo slané dobroty. Výhodou je, že bagetka díky psylliu Dr. Popova a kvásku vydrží dlouho vláčná. Je stále jako čerstvá.

Suroviny:

  • 200g grahamového kvásku
  • 200ml vody se 2 vrchovatými lžícemi psyllia Dr. Popova
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku sušeného droždí, lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, slunečnicová semínka do těsta i na povrch bagetky, vločky

Postup:

Zadělat, po vykynutí nechat vytvarované dokynout a péct v předehřáté troubě na 200°C. Po 15 minutách stáhnout na 180°C a péct asi 40 – 45 minut.

Můžete ozdobit nebo naplnit čím jen budete chtít. U nás je to avokádová pomazánka. Vyzkoušeli jsme také bagetku s rajčátky a kozím sýrem a také to bylo vynikající 👌. Dobrou chuť.

Děkujeme Táně, za její recept. Nově pro vás Táňa pořádá i kurzy Vaříme s vlákninou www.studiotana.cz

Sdílet článek