Veganský věnec a jidáše

Obchod |

A proč veganské? Nejsou použity žádné živočišné produkty, což našemu zdraví vůbec neuškodí😉.

Na recept budeme potřebovat:

  • 300 g špaldové mouky
  • 300 g pšeničného kvásku 
  • 250 ml rostlinného mléka
  • 15 g droždí
  • 10 g rozmixovaného psyllia Dr.Popova
  • 30 g kokosového oleje
  • 50 g čekankového sirupu
  • 50 g erythritolu
  • Špetka soli, na špičku nože sušené kurkumy, čerstvá vanilka

Postup:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme čekankový sirup. Až droždí začne pracovat, přidáme kurkumu a vmícháme psyllium Dr.Popova. Ihned přidáme kvásek, mouku erythritol, vanilku a kokosový olej. Těsto necháme v robotu míchat cca deset minut, aby bylo krásně vláčné. 45 minut necháme kynout, pak těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné zapracujeme nasekané vlašské ořechy a rozdělíme na tři části. Zapleteme cop a stočíme do věnce na plechu s pečícím papírem a necháme dalších 45 minut kynout. Druhou polovinu těsta rozdělíme na 4-5 částí a stočíme jidáše. Opět necháme na plechu s pečícím papírem vykynout 45 minut. Pečeme na 180°C cca 20 minut v předehřáté troubě. Asi pět minut před dopečením věnce potřeme sladěnkou rozpuštěnou v trošce vody (nebo čekankový sirup) a posypeme mandlemi. Necháme mandle zrůžovět a po vyndání necháme vystydnout na mřížce. Jidáše stačí potřít až po upečení aby byly pěkně lesklé.

Tento chutný recept nám poslala Táňa:  www.studiotana.cz

Sdílet článek