Tento recept s klasickými vdolečky moc společného nemá. Proč ? Protože ten, kdo potřebuje odstranit z jídla mouku, ať ze zdravotních důvodů nebo v rámci zdravého životního stylu, si chce taky pochutnat a nahradit mouku, která prakticky žádné živiny nemá a obsahuje množství lepku a sacharidů. Základem pro tyto vdolečky je polotučný tvaroh.
Recept:
- 250 g Javořického polotučného tvarohu
- 1 ks vejce
- 1 lžíce práškového Erythritolu s vanilkou (stačí do Erythtitolu přidat vanilkový lusk)
- 1 lžíce Psyllia Dr. Popova
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup:
- Tvaroh s vajíčkem vymícháme metličkou a přidáme prášek do pečiva smíchaný se všemi sypkými surovinami.
- Těsto rozdělíme do 8 silikonových formiček na muffiny, na těsto položíme menší formičku, aby se při pečení vytvořil důlek.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout, aby šly vdolečky dobře vyndat.
Náplň:
- 250 g polotučného jemného tvarohu ve vaničce
- ½ kávové lžičky psyllia na vaření Dr.Popova
- 1 vrchovatá lžíce vanilkového práškového Erythritolu
- mletá vanilka (sypké suroviny smíchat dohromady, aby psyllium při šlehání neudělalo hrudky)
Ovoce na zdobení podle chuti