Marmeláda z čerstvého ovoce si zachovává všechny živiny, vitamíny a minerální látky.
Suroviny:
- ovoce dle vašeho výběru, my jsme použili jahody
- Psyllium Dr. Popova Na vaření
- med, čekankový sirup nebo erythritol na přislazení
- na dozdobení do poháru: chia semínka, domácí kefír a tvaroh
Postup:
Ovoce rozmixujeme, přidáme Psyllium Dr. Popova Na vaření k zahuštění, tím pádem získáme i více vlákniny. Přisladit můžeme medem, čekankovým sirupem nebo pro diabetiky doporučujeme erythritol. A máme hotovo, můžeme plnit skleničky. Takto připravenou marmeládu můžeme použít na moučníky, na chleba a nebo, jak je tomu v našem případě, do pohárů v kombinaci s chia semínky a domácím kefírem. Dozdobit můžeme tvarohem a ovocem.
Vysoký podíl vlákniny, bílkovin a minimum cukru tvoří moučník pro zdravý životní styl.


