Linecké bez mouky a cukru

Obchod |

Recept:

  • 50 g mandlové mouky s vyšším obsahem proteinu
  • 50 g kokosové mouky s vyšším obsahem proteinu
  • 100 g mandlové mouky
  • 20 g psyllia Dr.Popova
  • 80 g erythritolu moučka
  • 150 g másla, 1 žloutek a 1 celé vejce
  • 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva, čerstvá vanilka, citronová kůra

Po zpracování těsta se s těstem pracuje trochu jinak, je před upečením hodně křehké. Musí se vyválet s pomocí potravinové folie pod těstem i pod válečkem. U hvězdiček s otvorem nejprve vykrojte otvor a potom hvězdičku. Lehce stiskněte formičku a přeneste na plech s pečícím papírem. V silikonových formičkách se tvary pečou skvěle, jen je třeba nechat před vyklopením vystydnout. Pečeme 7 minut na 160°C. Po vychladnutí poprášíme moučkovým erythritolem a spojím domácí ostružinovou marmeládou bez cukru. Dobrou chuť!

Recept pro vás připravila Táňa, děkujeme www.studiotana.cz

Sdílet článek