Ořechy samy o sobě obsahují hodně vlákniny a s přidáním vlákniny na vaření Dr. Popova je taková roláda moučníkem, který nejen chutná, je bez cukru s minimem tuku, ale navíc i příjemně zasytí.
Recept:
- 5 vajec
- 8 dkg erythritolu
- 12 dkg mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce psyllia na vaření Dr.Popova
- vanilka a citrónová kůra
Vyšleháme z bílků sníh, do žloutků přidáme erythritol, vanilku a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Potom přidáme oříšky smíchané s psylliem a postupně přidáváme sníh, aby těsto bylo vzdušné. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut.
Za tepla stočíme do utěrky a necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme krém:
- 2 polotučné tvarohy ve vaničce
- 1 šlehačka
- 2 lžíce práškového erythritolu smícháme s malou lžičkou psyllia na vaření Dr.Popova
- vanilka a na doslazení podle vaší chuti čekankový sirup
Vyšleháme šlehačku a ve vedlejší misce tvaroh s erythritolem smíchaný s psylliem Dr. Popova, aby se nevytvořily hrudky. Přidáme čerstvou vanilku a vyšlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na vychladlou roládu, stočíme a zbytkem krému potřeme povrch, který dozdobíme strouhanými oříšky a ovocem. www.studiotana.cz
Dobrou chuť !