Bylinková spirála

Obchod |

Na Bylinkovou spirálu můžeme použít i droždí abychom pečení urychlili, ale ráda pracuji s kváskem, protože fermentace mouky způsobí, že pečivo je lehčeji stravitelné, obsahuje víc živin a vydrží podstatně déle vláčné. Kvásek částečně odbourá i sacharidy, protože se jimi živí.

  • 200 g pšeničného kvásku
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g strouhaných vařených brambor
  • 1 lžíce psyllia Dr. Popova
  • 100 ml rostlinné smetany
  • lžička soli a lžička čertova lejna (můžete použít i jiné koření které máte rádi)
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku a hrst čerstvé bazalky

Zadělat asi 15 minut v robotu těsto (kdyby bylo moc řídké přidat mouku) a nechat 30 minut stát. Potom těsto přeložit a tvořit tenké proužky do spirály na pečící papír v dortové formě. Každý proužek potřít olivovým olejem s česnekem a sekanou čerstvou bazalkou. Celou formu zakryji potravinovou fólií a nechám dvanáct hodin kynout.

O kvásku a pečivu více v receptech na stránkách www.studiotana.cz

Sdílet článek