Bagetka je výborná i na chlebíčky, sladké nebo slané dobroty. Výhodou je, že bagetka díky psylliu Dr. Popova a kvásku vydrží dlouho vláčná. Je stále jako čerstvá.
Suroviny:
- 200g grahamového kvásku
- 200ml vody se 2 vrchovatými lžícemi psyllia Dr. Popova
- 250 g hladké mouky
- 1/2 balíčku sušeného droždí, lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, slunečnicová semínka do těsta i na povrch bagetky, vločky
Postup:
Zadělat, po vykynutí nechat vytvarované dokynout a péct v předehřáté troubě na 200°C. Po 15 minutách stáhnout na 180°C a péct asi 40 – 45 minut.
Můžete ozdobit nebo naplnit čím jen budete chtít. U nás je to avokádová pomazánka. Vyzkoušeli jsme také bagetku s rajčátky a kozím sýrem a také to bylo vynikající 👌. Dobrou chuť.
Děkujeme Táně, za její recept. Nově pro vás Táňa pořádá i kurzy Vaříme s vlákninou www.studiotana.cz


