Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum)

Kůra skořicovníku se používá při poruchách trávení, nechutenství a pomáhá snižovat krevní cukr.


Účinky skořicovníku cejlonského

  • Žlučopudný
  • Antibiotický
  • Snižuje krevní cukr

Použití

Kůra skořicovníku cejlonského se využívá jako koření anebo se přidává do čajových směsí. Skořice povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Využívá se tedy při pocitech plnosti, nechutenství, nadýmání a při žaludečních křečích.

Skořice posiluje funkci inzulinu a pomáhá tak účinněji odbourávat krevní cukr.

Popis

Skořicovník cejlonský je vždyzelený strom dorůstající výšky 20 m. Listy skořicovníku jsou vstřícné, měří až 20 cm a mají vejčitý až kopinatý tvar. Květy mají zelenobílou barvu, jsou šestičetné a rostou ve vrcholových nebo úžlabních latách.

Droga

Drogou skořicovníku je jeho kůra.

Účinné látky

Účinné látky skořicové kůry jsou silice, diterpeny, eugenol, fenolkarbonové kyseliny a cinnamaldehyd.

Výskyt

Skořicovník cejlonský se nejčastěji pěstuje v tropickém a subtropickém pásmu kolem vodních toků.

Doba sběru

Kůra skořicovníku se odřezává přímo ze stromů, které jsou většinou 6 – 7 let staré.

  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Sold out

    Čtěte více
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku