Garcinie kambodžská (Garcinia cambogia)

Garcinie kambodžská je známá především díky účinkům, které se využívají při redukčních dietách. Dalším využitím je prevence nádorových onemocnění.


Účinky garcinie kambodžské

  • Pomáhá spalovat tuky
  • Snižuje hladinu cholesterolu
  • Protirakovinný

Použití

Garcinie kambodžská příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů v těle. Zpomaluje tvorbu cholesterolu a mastných kyselin, podporuje spalování tuků a potlačuje pocit hladu.

Pravidelné užívání garnicie kambodžské snižuje pravděpodobnost vzniku nádorových onemocnění.

Popis

Garcinie kambodžská, nebo také tamarind malabarský, je vzpřímený strom vysoký 15 m. Listy garcinie jsou kožovité a mají vejčitě oválný tvar. Květy garcinie jsou poměrně drobné, čtyřčetné a mají bělavě žlutou barvu. Plody jsou žluté a vypadají jako malé tykvičky velikosti jablka.

Droga

Používanou částí garcinie jsou plody.

Účinné látky

Mezi účinné látky obsažené v garcinii kambodžské patří flavonoidy, kyselina hydroxycitronová a její deriváty, vápník, vitamín C a pektin.

Výskyt

Garcinie kambodžská se vyskytuje v jihovýchodní Asii.

Doba sběru

Plody garcinie kambodžské se sklízí mezi květnem a srpnem.

Plody garcinie kambodžské se sklízí mezi květnem a srpnem.

  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku
  • Přidat do košíku